Новини

Пролетна умора – как да се справим с нея

Пролетната умора е неприятното усещане на ниско количество енергия, подобно на недоспиване или липсата на мотивация и желание за действие. Този феномен е често асоцииран с пристигането на пролетните месеци и промяната във времето и днес ще разгледаме няколко начин, с които да приборите пролетната умора.

Ето как да решите проблема с умората през пролетта

Има няколко основни теории относно това, защо реално много хора имат точно това усещане на умора при настъпването на лятото. Някои го отдават на разликата в температурите и времето, а други на промяната в барометричното налягане, като причините дори могат да бъдат психологични.

Защо чувстваме пролетна умора

Една от най-често срещаните идеи за причините на пролетна умора, е че реално това е сигнал от тялото ни да се активираме и да действаме. Пролетта бележи събуждането на природата, период, в които всичко започва наново своят жизнен цикъл, а ние все още сме на вълна зимен сън.

Именно тази разлика между двата модуса на живот, и рязкото увеличаване на активност около нас, допринасят за усещането на недостиг. През зимата свикваме с мисълта, за това, че в парка разходките трябва да са по-кратки, всичко е сиво и се настройваме на вълна „стоя си в къщи”.

Организма не харесва резките промени, нито пък психиката, за това и е възможно да се чувстваме уморени, тъй като не извършваме това, което всичко около нас постига – да живеем и да сме активни.

Не спирайте своята активност

За това е изключително важно да не спирате своята активност, да започнете проекти, на които държите и с нови сили да подемете новата година. Нашият съвет, от личен опит, е да увеличите своята активност и да се заемете с нещата от живота, които имат значение за вас .

Насладете се на спа процедури

Друг начин за справяме с това усещане на умора, е ако си обърнете повече внимание. Един от начините за това е като се насладите на козметична грижа за кожата, лицето и цялото тяло – масажите също са добра идея.

Хидротерапията има доста силно влияние над циркулацията на кръв в организма и кожата, освен това и помага за раздвижването на тялото, което подпомага усещането на активност. Ако страдате от пролетна умора, ви препоръчваме да намерите добър уелнес център, разполага с спа процедури и необходимо оборудване за тях – тангенторни вани, перлени вани, хидромасажни вани и т.н.

Подобен вид подобряване на качеството на живот, накара екипа на Diagenti.com се насочи към дистрибуцията на спа оборудване. Понеже вярваме, че света може да бъде по красив не само отвън, но и отвътре.