КОЛАРИУМИ

КОЛАГЕН

Колагенът е най-важният структурен протеин сред поддържащите структури на нашето тяло.

Колагенът е „мрежата“ на кожата, влакна, които осигуряват формата и еластичността.

Колагенът се произвежда от фибробластите – основните клетки на съединителната тъкан, която също е разположена сред различни кожни клетки, като изгражда опорната мрежа за кожата.

СТАРЕНЕ НА КОЖАТА

След 35-40 години кожата започва да старее, роговият слой на епидермиса става по-дебел (външния слой на кожата), докато епидермисът става все по-тънък и по-тънък.

Това се случва, защото колагеновата функция на опората мрежа постепенно отслабва.

Резултат от стареенето на кожата: частичен колапс( отпускане ) на тъканите.

Кожата става по-малко тонизирана и компактна, което в крайна сметка води до образуване на бръчки.

Всичко това се случва, защото с напредването на възрастта функцията на опорната мрежа, предоставена от колагена изчезва.

Решението на проблема със стареенето на кожата се постига чрез естествен подход, който позволява да се постигне естествен ефект на подмладяване.

ОТГОВОРЪТ Е КОЛАРИУМ

Вместо перфектен, но неестествен ефект, който може да бъде постигнат с инвазивен метод, резултатът от КОЛАРИУМА е естествена регенерация на кожата.

СПЕЦИАЛЕН СВЕТЛИНЕН СПЕКТЪР

Много научни изследвания показват, че селективната светлина при 633 nm стимулира развитието на клетъчната активност и следователно увеличава производството на колаген.

Колариума използва светлината при 633 nm, за да активира синтеза на колаген срещу последващия ефект на стареене на кожата. 633nm светлината е оцветена в червено и е един от естествените компоненти на слънчевия спектър.

ЕФЕКТИ ОТ КОЛАРИУМА

Специалния светлинен спектър, стимулира клетките за производство на колаген. Усвояването на кислород от кожата се подобрява и детоксикацията се засилва отново. Повишава се капацитетът за задържане на влага в кожата. Външният вид на кожата изглежда все по-ясен и свеж.

Ефектите от Колариумната терапия са на два етапа:

Първичните – незабавни реакции, които се появяват непосредствено след  сесия включват; подобрен външен вид и тонус на кожата, стегнатост и яснота.

Вторичните реакции, които продължават след сесията, включват подобряване на външния вид, тонуса и текстурата на кожата.

Механизъм на действие: излъчените фотони се абсорбират от специфични подклетъчни хромофори (митохондрии, клетъчни мембрани),  като така се постига модулация „ рестартиране „ на клетъчните функции.

Искате ли да получавате специални предложения от Диадженти?

* С натискането на бутона „Изпращане“ вие се съгласявате с общите условия и защита на лични данни