Колариуми

Обадете се

КОЛАГЕН

img chacheКолагенът е най-важният структурен протеин сред поддържащите структури на нашето тяло.

Колагенът е „мрежата“ на кожата, влакна, които осигуряват формата и еластичността.

Колагенът се произвежда от фибробластите – основните клетки на съединителната тъкан, която също е разположена сред различни кожни клетки, като изгражда опорната мрежа за кожата.

СТАРЕНЕ НА КОЖАТА

След 35-40 години кожата започва да старее, роговият слой на епидермиса става по-дебел (външния слой на кожата), докато епидермисът става все по-тънък и по-тънък.

Това се случва, защото колагеновата функция на опората мрежа постепенно отслабва.

Резултат от стареенето на кожата: частичен колапс( отпускане ) на тъканите.

Кожата става по-малко тонизирана и компактна, което в крайна сметка води до образуване на бръчки.

Всичко това се случва, защото с напредването на възрастта функцията на опорната мрежа, предоставена от колагена изчезва.

Научните изследвания в областта на подмладяването са намерили решения винаги по-ефективни и по-малко инвазивни.

Решението на проблема със стареенето на кожата се постига чрез естествен подход, който позволява да се постигне естествен ефект на подмладяване.

ОТГОВОРЪТ Е ФОТО-БИОСТИМУЛАЦИЯТА

Вместо перфектен, но неестествен ефект, който може да бъде постигнат с инвазивен метод, резултатът от фотостимулацията е естествена регенерация на кожата.

СПЕЦИАЛЕН СВЕТЛИНЕН СПЕКТЪР

В зависимост от дължината на абсорбираната светлинна вълна съществуват различни специфични механизми на биологични обратни връзки, точно като тези, които откривате в растенията по време на фотосинтезата на хлорофилоза.

Много научни изследвания показват, че селективната светлина при 633 nm стимулира развитието на клетъчната активност и следователно увеличава производството на колаген.

Фотобиостимулацията използва светлината при 633 nm, за да активира синтеза на колаген срещу последващия ефект на стареене върху кожата. Това е абсолютно естествен процес, основан на факта, че клетките на нашето тяло (включително кожата) съдържат абсорбиращи светлината рецептори. 633nm светлината е оцветена в червено и е един от естествените компоненти на слънчевия спектър. И така, 663nm светлината обикновено присъства в природата в слънчевия спектър.

ЕФЕКТИ

Втвърдените и разградени отлагания на колаген могат да се „рестартират“  чрез специалния светлинен спектър, който стимулира клетките за производство на колаген. Усвояването на кислород от кожата се подобрява и детоксикацията се засилва отново. Повишава се капацитетът за задържане на влага в кожата.

Външният вид на кожата изглежда все по-ясен и свеж.

Ефектите от светлинната терапия са на два етапа:

Първичните – незабавни реакции, които се появяват непосредствено след лека сесия включват; подобрен външен вид и тонус на кожата, стегнатост и яснота.

Вторичните реакции, които продължават след сесията, включват подобряване на външния вид на общия тонус и текстура на кожата.

  • Увеличен синтеза на колаген
  • Увеличено разпространение на фибробластите
  • Не активира ензими, способни да унищожат колагена (напр. колагенази)
  • Производство на фактори на растеж за матрицата на екстрацелите (дерма)
  • Активира дихателната система на митокондикуларните клетки, увеличава микроциркулацията на кожата.
  • Неаблативен
  • Неинвазивна процедура – без странични ефекти
  • Нефототермични
  • Нефотохимични

Механизъм на действие: излъчените фотони се абсорбират от специфични подклетъчни хромофори (митохондрии, клетъчни мембрани),  като така се постига модулация „ рестартиране „ на клетъчните функции

Ние предлагаме абсолютно качество в комбинация със свеж и стилен външен вид.

img chache


За повече информация попълнете нашата контактна форма или на нашите телефони.

4.4/5 - (32 votes)