Имате ли намерение да отличите себе си с напълно уникални СПА услуги?
Открийте нашето СПА оборудване и уелнес центрове:

Моля, при интерес изпратете запитване чрез нашата контактна форма или на нашите телефони.

ХИМАЛАЙСКИ СОЛЕН КУБ

СОЛНО ЛЕГЛО

РЕЛАКС ШЕЗЛОНГ ФЛАГ

ШЕЗЛОНГ ФЛУАТ

ХИМАЛАЙСКИ СОЛЕН КУБ

СОЛНО ЛЕГЛО

СОЛНА СТАЯ

Халотерапия

Солна терапия (позната под името халотерапия) е метод на лечение, при който се симулира естествения солен микроклимат на пещерите или този край морето. Това се постига благодарение на халогенератори (сухи аерозолни солни генератори) и небулизатори ( влажни разпрашители на солни разтвори ).
Има разлика в начина на насищане на средата със соли.
Кой може да се възползва от халотерапията?
Хора с: алергии, дерматити, астма, акне, псориазис, фарингит, екзема, УНГ болести, кожни инфекции, бронхит, стрес, респираторни проблеми, пушачи, проблеми със съня, синузити, отити и др.

Солната терапия е подходяща и за подмладяване на кожата, нормализиране на pH, микроскопичните солни частици намаляват възпаленията. След няколко сесии кожата изглежда подмладена и освежена.
Терапията има рехидратиращ ефект, спира разпространението на бактериите и поддържа техния естествен баланс(биоценоза), стимулира осмозата, оказва положителен ефект на имунната система и метаболизма, противовъзпалителен ефект.
Противопоказания: активна туберкулоза, тежка хипертония, заболявания на кръвта в остър стадий, тежка хронична дихателна недостатъчност, психични разстройства, наркомания, злокачествени заболявания, бременност, сърдечни заболявания, хронични обструктивни белодробни заболявания
Къде може да се направи халотерапия?
Рехабилитационни центрове, хотели, СПА, клиники, домове за стари хора, козметични и естетични салони, частни практики и др.

Солна терапия чрез небулизация ( влажна )

Тя се осъществява посредством небулизатор – разпрашител на хипертоничен солен разтвор( Самият солен разтвор следва да бъде с конценрация между 3,5-10% NaCl – на 100мл. дестилирана вода между 3,5-10гр. медицинска сол ).
При нея температурата в помещението трябва да е мужду 26-30 градуса Целзий.
Разпрашителя доставя разтвор на соли под 5 микрона – позволяващ му дълбоко проникване в кожата и дихателните пътища и подпомага детоксикацията на целият организъм. 30-40 минутна процедура е достатъчна, за да се постигнат същите резултати, като при престой от три дни на морето. Може да се възползвате от морския климат, без да е необходимо да се отдалечавате от дома.

Често задавани въпроси

Спа оборудването, което можете да закупите от нас е специално подбрано, за да отговори на нуждите на вашия бизнес. Затова най-удачният вариант е да се свържете с нас за безплатна консултация, за да можем да ви ориентираме какво точно спа оборудване ви е необходимо

Уелнесът има значение, защото всичко, което правим, и всяка емоция, която изпитваме, е свързана с нашето благосъстояние (“wellbeing – the state of being comfortable, healthy, or happy” – от тук се заражда и думата Wellness) На свой ред нашето благополучие пряко влияе върху нашите действия и емоции. Това е постоянен кръговрат.

Уелнес е активен процес на осъзнаване и вземане на решение за здравословен и пълноценен начин на живот. Уелнес е повече от това да бъдеш здрав, това е динамичен процес на промяна ментална и физическа.

Създаването на баланс в живота ни ( благосъстояние ) е важна част от здравето. Балансът означава да се уверим, че имаме време да правим нещата, които ни карат да се чувстваме щастливи. Това включва работа, забавление, прекарване на време със семейството и приятелите, участие в общност, физическа активност, молитва, релакс и сън.

Важно за нас е да се “балансираме” от време на време, да се адаптираме към това, което се случва в живота ни. Когато се опитваме да преживеем трудно време, балансът е особено важен. Затова спа центровете ни помагат всеки да постигне оптимално здраве, за да овладее стреса, да намали риска от заболяване и да си осигури положителни емоции, което на свой ред води до щастие, удовлетвореност, ментално и физическо здраве.

Оборудването, което обикновено е необходимо за СПА център включва SPA легла, хидротерапевтични вани, масажни и релакс кушетки, легло за мокри процедури и много други. Ако искате да оборудвате вашият СПА център с всичко необходимо, можете да се обърнете към нас за съдействие.

СПА и Уелнес е необятна територия. Ако искате да развиете своя СПА център и имате нужда от идеен проект, то тогава ние от Diagenti.com сме вашият надежден партньор. При нас можете да намерите богата гама от оборудване за СПА и Уелнес центрове – хирдомасажни вани, солни стаи и терапии, термални центрове. След консултацията с нас вие ще имате готова бизнес идея и партньор с който да я осъществите.

Това зависи от услугите, които предлагате във вашия бизнес. Не се колебайте да ни се обадите, за да можем да отговорим на всеки ваш въпрос и да ви съдействаме за оборудването от което се нуждаете.