Новини

Ефективна лазерна терапия – как да разберем?

Лазерната терапия, или лазерната епилация, е специфична процедура, при която се ползват фокусирани фотони, които изгарят и запечатват фоликулите и им „забраняват” да произвеждат космени зародиши. Тя има както козметични, така и терапевтични измерения и може да се ползва в различен диапазон от спа процедури. Вече видяхте нашата статия за и против лазерната епилация. Сега ще ви покажем как да бъде ефективна тя.

Как изглежда ефективната лазерна терапия

За да определим една лазерна терапия като ефективна, трябва да вземем предвид това колко бързо след нея започва растенето на окосмяване. Реално, това е полу-перманентно решение, което спестява непрестанното раздразнение на кожата следствие друг вид епилиращи процедури.

Нужно е да бъде нежна към кожата

Подобни процедури реално използват силата на концентрирани фотони, за да изгорят „главичките” на самите фоликули, като не ги унищожават, а просто ги запечатват. По този начин се предотвратява появяването на подкожни косми както и раздразнение породени от тяхната поява.

Подобни процедури са известни със своето крайно решение и често се ползват като способ за справяне с неудобни и болезнени за ползване косми. За това, тъй като, на практика може да се полза навсякъде, е важно тя да бъде нежна към кожата.

Добре е епидермиса да бъде подготвен и е важно да не се излага кожата на директна слънчева светлина между процедурите. Макар и да е доста полезна светлината на слънцето, няма да има благоприятни ефекти при кожа, която в момента бива третирана с лазер.

Самата процедура е сравнително нежна, но все пак и стресираща към кожата, за това е важно да й спестим допълнителната умора, доколкото е възможно, разбира се.

Професионална намеса

Нужно е избрания от вас професионалист да разполага с апарат за лазерна епилация, който да ползват умело. Това ще рече, че е важно те да са запознати с различните техники и да съобразят тяхното ползване спрямо вида на кожата и типа на косъма.

Типа на косъма е генетично продиктуван, но на различните части на тялото, окосмяването има различни характеристики, като тези на главата и лицето са по-различни от тези по-долу на юг. Различните косми се произвеждат от подобни, но дистинктивни по вид, фоликули, които имат нужда от правилна приставка, ъгъл на обработка и интензитет на лазера.

За щастие в България качеството на козметичните салони и спа центровете, е доста високо и можете с лекота да намерите правилното място, дори да ви е за първи път. Важно е да се грижите за кожата и да следите за подкожни косми, тъй като те могат да я раздразнят, е необходимо тя да бъде сравнително спокойна.

Чистата кожа също допринася за по-ефективна лазерна терапия, която да протече по-гладко и да достави реално очакваните резултати.