Хидротерапия

Обадете се

Лечебната сила на водата

img chache

Водолечението се е прилагало от най-стари времена. Благотворното действие на водата като лечебно и укрепващо (закаляващо) средство сега е доказано научно. То е подобно на действито на слънчевата светлина, въздуха и движението.Употребено правилно и индивидуализи­рано, водолечението заякчава здравите и спомага за оздравяването на болните.

“Ти не си болен, ти си жаден!”, така твърди известният доктор Батмангхелидж. Човешкият организъм е съставен основно от вода, което обяснява защо дехидратацията води до редица здравословни проблеми, а водолечението/хидротерапията е ефективен метод за отстраняването им.

Хидротерапията е разновидност на физкалната терапия. Лечебни фактори при водолечението са температурният ( в диапазона между 20 и 40 градуса), механичният (воден масаж) и химичният (водата съдържа лечебни минерали). Терапията с вода няма странични ефекти, а положителните страни от водните процедури проличават още по време на самата хидротерапия. Освен това водните лечебни процедури имат последващо въздействие – положителният ефект от тях е дълготраен.

Водните процедури обикновено са с продължителност между 5 и 30 минути, в зависимост от вида им, заболяването и възрастта на пациента. Важно е да се мине пълен курс на процедурите, тъй като само така се постига пълният положителен ефект от хидротерапията.

Хидротерапията е важна част от услугите, предлагани от спа и уелнес центрове. Всяко спа обзавеждане трябва да включва и следните хидромасацни уреди:

Хидромасажни медицински вани

Ваните се прилагат с лечебна и профилактична цел.

Топлите вани подобряват дейността на сърдечно-съдовата, нервната система, опорно-двигателния апарат, както и функцията на мастните и потните жлези. Допринасят за борба със съвременните неразположения като – стрес, нервност, безсъние и т.н. Действат успокояващо, подобряват съня и обмяната на веществата, намаляват напрежението в мускулите.

Студените вани имат закаляващо и тонизиращо действие , стимулират сърдечно-съдовата и нервната система. Богатото кръвоснабдяване на най-големия човешки орган има дрениращо и детоксикиращо действие.

Ние предлагаме цялата гама от оборудване и апаратура за хидротерапия.

  • Хидромасажни вани  –  при този вид вани се извършва по-дълбок масаж. Смес от въздух и вода излиза от специални отвори. Отворите са разпределени на зони, като по този начин има възможност да се извърши масаж на гръб, врат, ходила, страничната част на тялото.Ваните са снабдени с управление, което дава възможност да се регулира силата на масажа. Ефектът, който се постига е релаксиращ, стимулиращ, ободряващ.
  • Тангенторни вани – използва се подводен масажен шлаух. Постига се терапевтичен ефект в избрана малка част от тялото, посредством насочване на силна водна струя.
  • Перлени вани – за релаксиращ масаж. Топъл въздух, под формата на милиони мехурчета се вкарва във водата през специални инжектори, разположени по дъното на ваната. Ефектът, който се постига е чувство на лекота и релакс.

Възможна е комбинация от изброените по-горе видове вани. Ще Ви предложим вана в зависимост от Вашите идеи и желания за приложение на конкретни процедури. Ваните се окомплектоват с различни на брой хидроджетове, обособени в масажни зони, перлени(въздушни) отвори и тангенторен маркуч.

  • Галванични вани – за извършване на комбинирана терапия с електрически токове. Електротерапевтичното лечение под вода има положителен ефект върху човешкото тяло. Оказва благоприятно влияние на нервната система и повишава циркулацията на кръвта.
  • Секторни вани: секторни контрастни и галванични вани – вани за крака и ръце. Терапията се извършва
    с различна температура, в зависимост от конкретните оплаквания на пациента.
  • Душ Виши – Филиформен душ  (от латински-подобен на нишка) – това е душ, при който множество тoпли и тънки нишкообразни струи падат върху Вашето тяло във вид на дъжд.
  • Душ Шарко –  Известен е още като струен душ. Това е процедура при която се осигурява интензивен напор на водната струя чрез специално устройство. Терапевтът (от разстояние 3 до 5 м) направлява струята между лопатките, нагоре и надолу по гръбначния стълб и след това към горните и долните крайници. Душът има тонизиращо действие и помага при лечение на заболявания на вътрешните органи. Изключително ефективен е и при профилактика и корекция на целулит.
  • и много други продукти.

Галерия Хидротерапия

hydrotheraphy
Душ Виши
Душ на Шарко
Галванични вани
перлени вани
Тангенторни вани
hydrotheraphy Душ Виши Душ на Шарко Галванични вани перлени вани Тангенторни вани

 


При интерес към някой от продуктите или за допълнителни въпроси, моля попълнете контактната форма или позвънете на нашите телефони за повече информация.