Новини

Диадженти с участие в престижния конгрес на BUBSPA

Десети юбилеен годишен конгрес на Български Съюз по Балнеология и СПА туризъм ( BUBSPA ) тази година се провежда в курортен комплекс Пампорово, община Чепеларе – утвърдена ски дестинация с над 85-годишна история. Комплексът е разположен е в централната част на Родопите – на 1650м. н.в, в подножието на връх Снежанка.

Сред най–големите предимства на к.к. Пампорово е липсата на опасност от лавини и ураганен вятър. Повишената отрицателна йонизация във въздуха в района на Пампорово прави курорта подходящ за рехабилитация на респираторни заболявания, заболявания на нервната система и метаболизма.

BUBSPA е национално продуктово туристическо сдружение, чиято дейност е насочена към представляване на обединените интереси на българската балнео и СПА индустрия, с оглед на развитието й като приоритетен сектор на икономиката, за създаване на условия за солидарност и сътрудничество на заинтересованите публични власти, неправителствени организации и предприятия за развитие на балнео и СПА туризма в България.

Български съюз по балнеология и СПА туризъм е представителят на Европейската СПА Асоциация /ЕСПА/ в България. ЕСПА обединява организациите – майки в СПА сектора на страните – членки на ЕС. Основната цел в дейността на БСБСПА е да представи и популяризира България, като модерна балнео, СПА и уелнес дестинация на българския и международен туристически пазар.

Отбелязване на юбилея със засаждане на японска вишна

Със създаването на красива цветна градина с 50 японски вишни в Родопите се отбелязва десетото издание на годишния конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA).

Ние от фирма Диадженти вярваме в устойчивото развитие и сме привърженици на идеята за една по – зелена и красива България. Като доказателство, редом с членовете на  BUBSPA, засаждаме дръвче – японска вишна, което с красотата си пленява и ще пленява човешката душа.

Инициативата е много повече от просто засаждане на дървета. Членовете и партньорите на СПА организацията засаждат дръвчета японски вишни, един от най-величествените символи на пролетта и новото начало. Със своята красота и изящност, тези дръвчета ще напомнят ежегодно за ролята в опазването на природата и мисията на BUBSPA за устойчиво бъдеще.

Цветовете на японската вишна са известни с пленителна красота и великолепие от нежно преливащи бялорозови багри. Градината има потенциал да се превърне в красива туристическа атракция през следващите години, привличайки туристи в планинското градче през пролетта.