Новини

5 съвета за хидратация и защита

Ключът към блестящата кожа това лято: 5 съвета за хидратация и защита

Лятото представлява голямо предизвикателство за кожата на един човек, особено ако слънцето е силно и температурите са високи. За щастие има много начини, чрез които може да се противодейства на нарушаващите UV лъчи и в този текст, от Diagenti.com ще ви дадем 5 важни съвета за хидратация и защита на кожата.

Методи за подхранването на една красива кожа

В света на козметиката и терапията, има много различни начини да се запази здрава и красива една кожа. Някои от тях са свързани със специални процедури, а други по-скоро с попадането на правилните за вас методи – ето какво знаем ние за красивата кожа.

  1. Хидротерапия

Една от причините една кожа да се чувства или изглежда уморена, е поради липсата на еластичност, което е признак за липса на естествени масла. Един от начините за отстраняване на този проблем е редовната хидротерапия с хидромасажни, тангенторни или перлени вани, която освен физиотерапевтични, има и козметични приложения.

  1. Пилинг на кожата

Пилинга има за цел да премахнете мъртви козни клетки, като освободи кожата и порите и предостави една по-чиста повърхност. Това не само обогатява горната епител, но реално и подпомага циркулацията на кръв както и произвеждането на тези тъй важни естествени масла.

  1. Хидратиращи и подхранващи маски

Има неща, които можете да направите и сами, в домашни условия – това е употребата на хидратиращи и подхранващи маски. Можете също така и да се възползвате от услугите на професионалист, които да използва специален бленд за маска, която да въздейства значително по-добре върху кожата ви, спрямо вашите лични изисквания.

  1. Козметични процедури

Като стана дума за професионална намеса, в много от спа центровете, които сме оборудвали, предлага невероятно разнообразие от третировки за подмладяване и подхранване на кожата. Те са специално създадени с цел да защитят кожата от слънчевите лъчи, както и да противодействат на вече настъпили процеси от UV лъчите.

Благодарение на тях, вие можете не само да възвърнете естествената си красота, но и да я запазите значително по-дълго време.

  1. Етерични масла и пиене на вода

Етеричните масла носят славата на доста добро решение на изморената кожа. Освен че имат приятен аромат, предоставят и начин за справяне и с недостига на хранителни вещества в организма, които много често имат отражение и на тонуса на кожата на лицето.

Друг важен съвет, които всеки ще ви даде, и то с право, е да пиете вода – често и то без да правите почивки в дните. Именно липсата на вода в организма води до изсъхване на кожата, а това натоварва сърцето и бъбреците.