Новини

Текар терапия, физиотерапия и кинезитерапия

Лекуване на пациент с апарат за текар терапия

Физиотерапията е дял в медицината, който се фокусира върху диагностицирането, лечението и профилактиката на физически увреждания, функционални ограничения и болка. Тя използва упражнения, мануална терапия, електротерапия, топло и студотерапия, ултразвук и други методи и техники, за да подобри подвижността, силата и общото физическо състояние на пациента. Прилага се в различни медицински области – неврология, кардиология, респираторна медицина, педиатрия и геронтология, с цел да се възстанови и подобри качеството на живот на пациентите.

Кинезитерапията е специализиран метод във физиотерапията, който се фокусира конкретно върху терапевтични упражнения и движения за възстановяване на функцията на опорно-двигателния апарат. Съчетава техниките на физиотерапията с принципите и знанията по анатомия, биомеханика и патология, за да възстанови и подобри функцията, гъвкавостта, силата и координацията на тялото.

Приложима е при спортни травми, ортопедични състояния, неврологични разстройства и кардиореспираторна рехабилитация.

Текар терапията представлява един от най-иновативните методи във физиотерапията и кинезитерапията. Посредством електромагнитни вълни се постига стимулиране на естествените лечебни процеси на тялото. В комбинация с класическите методи на физиотерапия и терапевтичните техники на кинезитерапия, текар терапията осигурява комплексен подход към възстановяването и подобряването на здравословното състояние, което е било невъзможно до момента на появяването на текар апаратурата.

Какво представлява текар терапията?

Текар терапията или Трансфер на Енергия чрез Капацитивен и Резистивен метод, използва генерирани високочестотни електромагнитни вълни, които проникват дълбоко в тъканите и стимулират регенеративните процеси в тях. Тя работи чрез взаимодействието на електрически полета, подобно на физическия модел на кондензатор, но без използване на високо напрежение.

Ползи от текар терапията:

 • Облекчаване на хронични и остри болки чрез стимулиране на нервната система.
 • Подобряване на кръвообращението, като съдейства за увеличаване на кръвния поток в засегнатите области, което ускорява процеса на заздравяване.
 • Редуцира възпалителните процеси и отока в тъканите.
 • Допринася за тъканната регенерация, като стимулира клетъчното обновяване и възстановяване на увредената тъкан.

Апаратите за текар терапия са иновативни устройства, които доставят енергия чрез електрически полета, генерирайки топлина в дълбоките тъканни слоеве без директно облъчване на кожата. Системата за прогресивно натоварване позволява адаптиране на терапията към нуждите на всеки пациент и позволява лечение на различни заболявания, като същевременно осигурява безопасност и комфорт за пациента.

Как текар терапията се интегрира с физиотерапия и кинезитерапия?

Всички те заедно могат да предоставят високоефективно и комплексно лечение.

 • Текар терапията, използвана като допълваща терапия към класическите методи на физиотерапия и кинезитерапия, предоставя уникален механизъм за лечение, създавайки холистичен подход към здравето и възстановяването, водещ до подобряване на резултатите.
 • Текар терапията може да се приложи преди физиотерапия за намаляване на болката при физически упражнения и да се подобри подвижността. Тя е изключително ефективна за понижаване на усещането за болката и редуциране на възпалението, което улеснява физическата терапия и прави кинезитерапията по-ефективна.
 • Комбинирането на текар терапия с кинезитерапия ускорява процеса на възстановяване и подобрява функционалността и подвижността на тялото. Съчетаването на текар терапия с физиотерапевтични упражнения стимулира кръвообращението и ускорява заздравяването на увредените тъкани.

Комбинирано приложения на текар терапията, физиотерапия и кинезитерапия в практиката

Комбинирането на текар терапията с физиотерапията и кинезитерапията предоставя холистичен подход към лечението и възстановяването на различни здравословни състояния. Чрез използване на иновативни технологии и методи, пациентите получават по-бързи и ефективни резултати за подобряване на  тяхното физическо състояние.

Комбинирането на физиотерапия, кинезитерапия и текар терапия предоставя дългосрочни решения за:

 • Управление на хронични заболявания като артрит и ревматизъм, намалявайки болката и подобрявайки качеството на живот.
 • Лечение и бързо възстановяване след травми;
 • Подобряване на физическата подготовка и производителността на спортистите;
 • Ускоряване процеса на постоперативно възстановяване, като стимулират кръвообращението и регенерацията на тъканите.
 • Помагат за възстановяване на нормалната функция на тялото и предотвратяват бъдещи усложнения.

Как да изберете правилното оборудване за текар терапия?

Критерии за избор на апарат за текар терапия са:

 • Утвърдена марка като гаранция за качество и надеждност;
 • Апарат, който предлага различни нива на интензивност и режими на работа, за да може да бъде адаптиран към различни потребности. Това е предпоставка за добри функционални възможности;
 • Доставчикът е необходимо да предлага поддръжка и сервиз за апарата, като гаранция за дългосрочната му експлоатация.
 • Потърсете мнения и препоръки от професионалисти в областта, за да изберете най-подходящия апарат, отговарящ на вашите критерии и потребности.

За първи път в сектора на текар терапевтичните устройства, апаратът Youtecar X® от “Диадженти”, предлага модулна система, интегрирана с инструменти, предназначени да удовлетворяват специфичните нужди на специалистите по рехабилитация. Универсален и мощен, той е оборудван със 7” LCD екран, който осигурява отличен достъп до всички функции. Youtecar X®  на “Диадженти” предлага широка гама от възможности и комбинации за създаване на персонализирани въздействия. Пълната удовлетвореност на терапевти и пациенти е наша мисия. “Диадженти” продължава да предлага най-съвременни и иновативни решения и оборудване, които подпомагат здравето и комфорта на вашите клиенти.