Новини

9 момента при лазерната епилация

9 неща, които трябва да знаете при лазерна епилация

Често задавани въпроси от посетителите на салоните за красота на нашите клиенти ни вдъхновиха да напишем този текст, който да публикуваме в блога си и да отговорим на максимално много питанки относно лазерната епилация. Хубаво е да се знае повече за това, което хората доста често използват.

1. Каква е технологията за премахване на окосмяване

Както подсказва и името на вида епилация, окосмяването се премахва посредством силата на лазерната светлина, която прониква в изключителна дълбочина – до космения фоликул. Там той бива деактивиран и буквално му се отнема възможността да захранва косъмчета в бъдеще.

2. Колко време отнема една процедура по епилиране

Най-сериозният фактор, влияещ на продължителността на една процедура по епилация с лазери, е обемът на третираната телесна зона. Прието е, че горната устна отнема около 5 минути, подмишниците отнемат 15, а краката са най-времеемки – между 30 и 60 минути.

3. Завинаги ли се премахва окосмяването

Както вече загатнахме по-рано, лазерната епилация „забранява“ на фоликула да произвежда косъмчета. Това, обаче не става изведнъж – трябва да се минат няколко процедури и така тялото да научи къде може и къде не може да никне окосмение.

4. Как влияят слънчевите лъчи при сесии на лазерна епилация

Всякакви лосиони за постигане на тен, слънчеви бани, както и плажуване не са сред най-горещо препоръчваните неща за правене във време между процедури за лазерна епилация. Слънцето е полезно за кожата, но при лазерната епилация си има различни закони, които трябва да спазвате и ако искате да запазите здравословното състояние на кожата си, просто се пазете от слънце.

5. Как да се подготвим за лазерна епилация

Няма единно мнение тук, но експертите препоръчват задължителна консултация с терапевт, който да ви препоръча конкретни действия преди, по време и след лазерна епилация. Това ще съхрани кожата ви и значително ще намали времето за възстановяване.

6. Боли ли от лазерна епилация

Напълно безболезнената работа на оборудването е един от основинте плюсове на цялата процедура, но все пак някои клиенти на хора, с които работим, са споделяли за леко боцкане или дискомфорт, което е мигновено и напълно поносимо усещане. Не се притеснявайте за силни болки или последващи синини – такова нещо досега не е споделяно.

7. Колко процедури са необходими за наистина траен ефект

Всяка кожа е различна и е добре да се съветвате с терапевта си относно това колко сесии са ви необходими. Статистиката сочи, че винаги броят на процедурите са около едно и също число, така че не се притеснявайте, че може да се окажете изненадващ случай и да ви се наложи да платите цяло състояние.

8. През кои сезони е най-добре да правим подобни процедури

Както и по-рано казахме за слънцето, логиката води, че късна пролет и летният месец не са сред най-удачните месеци за подобни манипулации. Вместо това, направете ги зимата.

9. Какво прави лазерната епилация толкова ефективна

Технология, опитни професионалисти и много търпение в името на успеха, са тайните съставки за перфектна визия. Ние от Диадженти можем да предложим лазерни апарати последно поколение (HIFU апарат) и обучение за хората, които работят с тях.  Ако искате вашите клиенти да са спокойни и доволни след посещение във вашият център, доверете се на нас за доставчик на вашето професионално оборудване за салони за красота.