Вакуумтерапия

Обадете се

Вакуумтерапията е метод, който използва действието на вакуума върху тялото за стимулиране на тъканната микроциркулация и детоксикацията и за намаляване на възпалителните промени.

Осъществява се посредством поставяне на вендузи върху част от тялото.

Първоначално се създава вакуум, а след това компресия. Това всмукване стимулира венозната и лимфна циркулация, снабдяването на тъканите с кислород, обмяната на веществата и отделянето на токсини. Чрез увеличаване притока на кръв в периферните тъкани концентрацията на кислород значително се увеличава, а на въглеродния диоксид – намалява.

Подобряването на кръвообращението влияе благоприятно върху обменните процеси в капилярите и намалява венозния застой, който е основната причина за варикозните вени и венозната недостатъчност.

Вакуумтерапията, комбинирана със стимулация с интерферентен ток, се извършва посредством вакуум електроди, които могат да бъдат свързани с аспирационна помпа. Създава се отрицателно налягане и третираните тъкани се кръвоснабдяват активно (хиперемия), а това усилва ефекта от терапията.

Тази терапия, като част от фиозиотерапията, е полезна за лечение на всички форми на съдови заболявания, засягащи долните крайници: атеросклероза на долните крайници, болест на Бюргер и болест на Рейно, както и всички форми на венозна и/или лимфна недостатъчност, като отоци на краката, лимфедем, флеболимфедем и др.

Вакуумтерапия

вакуумтерапия вендузи
апарат за вакуумтерапия
човек на вакуумтерапия
апарат вакуум
вендузи
DSC_0212
вакуумтерапия вендузи апарат за вакуумтерапия човек на вакуумтерапия апарат вакуум вендузи DSC_0212
Свържете се с нас
Имате интерес към продукта?
Свържете се с нас за допълнителни въпроси и оферта
4.5/5 - (2 votes)