Оборудване за текар терапия

Обадете се

Нова система с многобройни приложения.

Какво е Текар терапия и какви са нейните приложения?

Текар терапия , Физиотерапия , Физикална терапия , Кинезитерапия

‘’Използването на топлина като лек за най-разнообразните патологии е известно от много години: тя осигурява облекчение при хронични, травматични и възпалителни състояния, увеличава притока на кръв чрез подобряване на подхранването и оксигенацията на клетките и ускорява изхвърлянето на токсините; подобрява еластичността на съединителната тъкан, намалява сковаността на ставите, болката и мускулните спазми, улеснява реабсорбцията на хематоми и едеми.’’

Текар терапията е изключителна апаратна процедура за подпомагане на работата на физиотерапевта; тази технология със сигурност е най-използваната от физиотерапевтите в Италия и една от най-предписваните от ортопеди, физиатри и спортни лекари процедура.

Приложението към биологична тъкан на поле от електрически токове, оборудвано със съответните характеристики на мощността, честотата и формата на вълната, осигурява енергия на субстрата, възстановявайки химико-електрическия баланс, компрометиран от патологичното събитие. Това е теорията, която оправдава използването му във физиотерапията. Всяка отделна клетка участва в регенеративната функция на тъканта чрез морфологични и химико-електрически взаимодействия. Термичното въздействие, осигурява незабавно облекчение на възпалената или наранена тъканна зона. Текартерапията се характеризират преди всичко с това, че топлината се генерира директно вътре в тъканите, успявайки да лекува по-рано недостъпни заболявания.

Текар терапия, Физиотераия Физикална терапия, Кинезитерапия

 

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ И ПРИЛОЖЕНИЯ НА ТЕКАРТЕРАПИЯ

 

Топлината осигурява облекчение при хронични травматични и възпалителни състояния, увеличава притока на кръв, като насърчава подхранването на клетките и изхвърлянето на токсини, подобрява еластичността на съединителната тъкан.

Вазодилатацията, получена с топлина, води до увеличаване на обмена на вещества, което благоприятства дренирането на възпаленото място и локалния приток на клетки, отговорни за възстановителните процеси.

 

  •     КОНТУЗИИ ИЛИ ДИСТОРТИВНИ ТРАВМИ
  •     ПОСТ-ХИРУРГИЧНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ
  •     СПОРТНА ТРАВМАТОЛОГИЯ
  •     МУСКУЛЯРНИ И ТЕНДОННИ ПАТОЛОГИИ
  •     ПАТОЛОГИИ НА ГЪРБА И ПЕРИФЕРНА НЕРВНА СИСТЕМА
  •     ПАТОЛОГИИ НА ВАСКУЛЯРНАТА И ЛИМФАТИЧНА СИСТЕМА
  •     ПАТОЛОГИИ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА С ОРТОПЕДИЧЕН ПРОИЗХОД
  •     РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ПЕЛВИЧЕН ЕТАЖ

 

ДЕРМАТОФУНКЦИОНАЛНА ФИЗИОЕСТЕТИКА НА ТЕКАРТЕРАПИЯ

Енергията, доставена, чрез специфични методи и електроди, посветени на всяка област на третиране, благоприятства биологичната стимулация на третираните тъкани, като позволява по-добър поток на кислород и хранителни вещества, насърчавайки елиминирането на възпалителни вещества и извеждане на излишните течности.

Текартерапията е с висока ефективност в областта на естетичната медицина и във фазите след пластични интервенции. Биостимулиращите тъкани помагат за възстановяване на кожата, изсветляване на белезите, укрепване на дермата, също така стимулира изхвърлянето на токсични катаболити и елиминирането на свободните радикали.

 

Галерия Оборудване за текар терапия

Unipointer001-1
Unipolare-001-1
NeutroDinamico-003-1
Elettrodo-capacitivo-o-resistivo-come-sceglierlo
Fisiowarm-SEVEN-400-1
Fisioestetica001-1
Fisiowarm-7.0-300_fronte
Bipolare-Accessori-003-1
Rendering-Macchina-1
Bipolare-Accessori-003-300x169
Elettrodo-bipolare-applicazioni-sui-tessuti
Lutilizzo-del-sistema-neutro-dinamico-e-le-migliori-geometrie
Static Automatic
Accessori-Fascial-Full-001-1
Unipointer001-1 Unipolare-001-1 NeutroDinamico-003-1 Elettrodo-capacitivo-o-resistivo-come-sceglierlo Fisiowarm-SEVEN-400-1 Fisioestetica001-1 Fisiowarm-7.0-300_fronte Bipolare-Accessori-003-1 Rendering-Macchina-1 Bipolare-Accessori-003-300x169 Elettrodo-bipolare-applicazioni-sui-tessuti Lutilizzo-del-sistema-neutro-dinamico-e-le-migliori-geometrie Static Automatic Accessori-Fascial-Full-001-1