Криосауна / Крио кабина

Обадете се

Ползи от употребата на Крио кабина ?

img chache

В наши дни много хора, особено в Европа и Северна Америка, се възползват от благоприятните свойства на криосауната. Особено доволни от процедурите в криосауна са спортистите, които благодарение на принципа на „замразяване“ на цялото тяло, успяват да се възстановят забележително бързо след тежки тренировки. От криотерапията могат да се възползват и всички, които искат да са в добро здраве, с добра имунна система и не на последно място – криосауната е подходяща и за всички, които искат да отслабнат. Тя се използва за намаляване на болката след натоварващи спортни занимания, за предпазване от травми и дори за отслабване.

Криосауна – цена и можем ли да си я позволим?

Качеството на криосауната която предлагаме е на много високо ниво, но това не винаги означава висока цена. Знаем колко е важно за вас и вашия бизнес да оптимизира разходите и именно затова ще изготвим индивидуална оферта за всеки клиент. За повече информация можете да се свържете с наш консултант на тел: 0884 959 503  или чрез формата за контакт в сайта.

С несравнимото качество на крио кабината вие ще можете в кратки срокове да възстановите инвестицията, която сте направили при закупуването и. Нашето предложение за  вас – Криосаунаатрактивна цена и следпродажбено обслужване и сервиз .

Какви са ползите от процедурите в крио кабината?

Въпреки това, с което сме свикнали да мислим за студа, реално той има много позитивни и благоприятни ефекти над тялото и дори психиката на човек. Това се дължи на множество биологични и еволюционни причини, които са тясно свързани с историята на човечеството и множеството ледени епохи, които то е преживяло.

За щастие, модерния човек отново се връща към старите методи за лечение, а именно чрез студеното и топлото, и крио кабините (криосауните) са един от способите, чрез които много хора третират множество козметични и физиологични проблеми.

Подмладява епидермиса – опъване на бръчки

Една от най-често срещаните ползи от този вид терапия е подмладяващия ефект, който студа има за епидермиса на кожата както и на долните слоеве. Дълбоко проникващите ниски температури смаляват клетките и ги карат да заемат по-малко място, което създава усещането на опъване.

Това опъване на кожата има пряка връзка и с микро корекциите, които са нужни, за да се подмладят горните и долни слоеве на епитела. Подобни процедури не нарушават ядрото на клетката като замразяват водата в нея, а имат нежен и изключително благоприятен ефект над дори най-дълбоките части на кожата по цялото тяло.

Такива процедури могат да се ползват освен за козметична, така и за здравословна цел, тъй като вкарват организма в режим на оцеляване. Студа напомня на тялото, благодарение на генетична кодировка, за дългите зими, през които е трябвало да работи възможно най-оптимално, за да се запази живо най-дълго.

Стопира процеса на стареене

С помощтта на студа е и свързано забавянето или дори моментно стопиране на процеса на стареене благодарение на инстинкта за съхранение на тялото. При наличие на моментен студ, в тялото се освобождават хормони, чиято роля е да се справят със стреса в тялото.

Подобни експерименти текат от дълго време, като върха на научната дейност в тази насока  е още през студената война, и чак през 90-те започват да намират приложение при цивилните. Днешно време, един от най-добрите начини да помогнете на тялото си са студените душове или много по-прецизната крио кабина.

Подпомага и засилва имунната система

Имунната система е пряко свързана с броя на белите кръвни телца, които се създават в гръбначния стълб на човек. Увеличение на техния брой в кръвта може да се получи като реакция на стрес от страна на тялото, като това често се получава със студени компреси или цялостно потопяване на тялото в студа.

Именно този шок на организма и разграничение между външното и вътрешното, между студа и топлината на тялото и кожата, карат организма да се впусне в поправка на засегнати системи като белези, хрущяли и прочее. Имунната система има нужда от стимулация от външен фактор, за да може да засили и обнови своите защитни протоколи и подготовка за външни тела и неприятели.

 

Помага при възпаление на стави и сухожилия

Както споменахме по-горе в текста, тези процедури и кабини за студ, имат голяма полза и приложение при професионалните атлети. Много от спортистите със строг и интензивен режим на трениране, въпреки своето трениране и масажи, набавят микро наранявания по тялото си, които могат да се превърнат във възпаление.

По-добрата и ефикасна версия на студения компрес са именно тези крио процедури, които можете да предложите на вашите клиенти благодарение на нашата селекция. Успокояване на нараненото място, възобновяването на регенетативните процеси и цялостното освежаване на организма ще оставят едно облекчено и значително по-приятно усещане при пациента.

Как протича процедурата в крио кабината?

В криосауната, за кратко време (1-3 минути), тялото се подлага на температури между -110 и -160°С. Въпреки екстремно ниските температури, тялото не замръзва, защото въздуха в криосауната е много сух. Ниските температури се постигат благодарение на използването на течен азот или на специални електрически криоапарати.

Чувството по време на престоя в криосауната е освежаващо и стимулиращо като студен душ. Контролираният кратък термален шок позволява на системите в тялото да възстановят баланса си, да премахнат стреса и неговите последици, намалява се целулитът и теглото.

С всяка процедура в криосауната се изгарят до 1000 калории, което означава, че за 20-30 процедури човек може да отслабне със 7-10 килограма при съчетаването й с правилен начин на живот.Криосауната кара клетките да се възстановят по естествен начин, което подмладява тялото, стимулира се имунната система, регулира се хормоналната активност и метаболизмът, подобряват се сексуалните функции на организма.

Къде може да се ползва Крио кабината ?

Криокабината или криостаята е много атрактивна за рехабилитационни центрове, физиотерапевтични, уелнес и фитнес центрове.

  • Медицина – в болници, клиники, рехабилитационни центрове, Медикал СПА центрове
  • Козметични грижи – клиники, салони за красота, СПА и Уелнес центрове
  • Спорт – спортни клубове и фитнес центрове
  • Рехабилитация – курорти
  • В домашни условия.

За какво помага?

Криосауната помага за лечение в следните области:

Ревматология: премахва болката и възпалението при ревматизъм и ревматоидни заболявания на меките тъкани, остеохондроза, изменения в гръбначния стълб, спонделит и др.

Неврология: неврози, мигрена, нарушения на съня, радикулит

Урология: лечение на импотентност, възстановяване и подобряване на еректилната функция.

Гинекология: облекчаване на болката при предменструален синдром, климакс.

Ендокринология: затлъстяване, ендокринни и имунологични растройства.

Пулмология: хроничен бронхит, обструктивни възпаления на трахеята.

Кардиология: предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, вегетативно-васкуларни нарушения.

Дерматология: дерматит, атопичен невродерматит, екзема, псориазис

Ортопедия и травматология: следоперативен възстановителен период.

Спортна медицина: лечение и рехабилитация на остри и хронични спортни травми, намаляване на болката и поддръжка на спортна форма.

Козметология: стягане на кожата, контрол на целулита, общо подмладяване на организма, предотвратяване на стареенето, укрепване и лечение на косата и ноктите, лечение на кожни дефекти.

Начин на работа с Криосауна?

img chache

 

Крио кабината е индивидулна, монтира се в самостоятелна стая и не заема много място. Оборудвана е с повдигащо устройство, благодарение на което главата на пациента не попада в зоната на минусовите температури и той може да диша свободно въздуха на стаята. Обикновено ниските температури се постигат чрез подаване на течен азот от дюарови съдове или от съдове под налягане. Процесът се наблюдава от оператор. Криокабината е снабдена с врата, която може да бъде отворена и при екстремни ситуации отвътре. Препоръчва се да се монтира в стая с добра механична вентилация, в която трябва да се следи нивото на концентрация на кислород.

Какво пространство ми е необходимо ?

Стаята не трябва да бъде по-малка от 10-15 м2, при минимална височина 250 см.

Колко процедури са необходими ?

img chache

 

В крио кабината пациентът влиза в подходящо облекло. Цялата процедура се контролира от оператор. Продължителността на криотерапията е от 1.5 до максимум 3 минути. Най-добри резултати се постигат в серия процедури един, два до три пъти на ден, няколко пъти на седмица. Устройствата са лесни за монтаж и изпълнение и работят почти автоматично.

Свържете се с нас
Имате интерес към продукта?
Свържете се с нас за допълнителни въпроси и оферта