Крио кабина

Обадете се

Ползи от употребата на Крио кабина ?

img chache

В наши дни много хора, особено в Европа и Северна Америка, се възползват от благоприятните свойства на криосауната. Особено доволни от процедурите в криосауна са спортистите, които благодарение на принципа на „замразяване“, успяват да се възстановят забележително бързо след тежки тренировки. От криотерапията могат да се възползват и всички, които искат да са в добро здраве, с добра имунна система и не на последно място – криосауната е подходяща и за всички, които искат да отслабнат.

Криосауна – цена и можем ли да си я позволим?

Качеството на криосауната която предлагаме е на много високо ниво, но това не винаги означава висока цена. Знаем колко е важно за вас и вашия бизнес да оптимизира разходите и именно затова ще изготвим индивидуална оферта за всеки клиент. За повече информация можете да се свържете с наш консултант на тел: 0884 959 503  или чрез формата за контакт в сайта.

С несравнимото качество на крио кабината вие ще можете в кратки срокове да възстановите инвестицията, която сте направили при закупуването и. Нашето предложение за  вас – Крио кабинаатрактивна цена и следпродажбено обслужване и сервиз .

Как протича процедурата в крио кабината?

В криосауната, за кратко време (1-3 минути), тялото се подлага на температури между -110 и -160°С. Въпреки екстремно ниските температури, тялото не замръзва, защото въздуха в криосауната е много сух. Ниските температури се постигат благодарение на използването на течен азот или на специални електрически криоапарати.

Чувството по време на престоя в криосауната е освежаващо и стимулиращо като студен душ. Контролираният кратък термален шок позволява на системите в тялото да възстановят баланса си, да премахнат стреса и неговите последици, намалява се целулитът и теглото.

С всяка процедура в криосауната се изгарят до 1000 калории, което означава, че за 20-30 процедури човек може да отслабне със 7-10 килограма при съчетаването й с правилен начин на живот.Криосауната кара клетките да се възстановят по естествен начин, което подмладява тялото, стимулира се имунната система, регулира се хормоналната активност и метаболизмът, подобряват се сексуалните функции на организма.

Криотерапията се използва за лечение на бронхиална астма, ревматоиден артрит, псориазис, целулит, екзема, алергии, изгаряния, травми в областта на ставите и гърба, психотерапия и др.

Къде може да се ползва Крио кабината ?

Криокабината или криостаята е много атрактивна за рехабилитационни центрове, физиотерапевтични, уелнес и фитнес центрове.

  • Медицина – в болници, клиники, рехабилитационни центрове, Медикал СПА центрове
  • Козметични грижи – клиники, салони за красота, СПА и Уелнес центрове
  • Спорт – спортни клубове и фитнес центрове
  • Рехабилитация – курорти
  • В домашни условия.

За какво помага?

Ревматология: ревматизъм и ревматоидни заболявания на меките тъкани, остеохондроза, изменения в гръбначния стълб, спонделит и др.

Неврология: неврози, мигрена, нарушения на съня, радикулит

Урология: лечение на импотентност, възстановяване и подобряване на еректилната функция.

Гинекология: предменструален синдром, климакс.

Ендокринология: затлъстяване, ендокринни и имунологични растройства.

Пулмология: хроничен бронхит, обструктивни възпаления на трахеята.

Кардиология: предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, вегетативно-васкуларни нарушения.

Дерматология: дерматит, атопичен невродерматит, екзема, псориазис

Ортопедия и травматология: следоперативен възстановителен период.

Спортна медицина: лечение и рехабилитация на остри и хронични спортни травми, поддръжка на спортна форма.

Козметология: стягане на кожата, контрол на целулита, общо подмладяване на организма, предотвратяване на стареенето, укрепване и лечение на косата и ноктите, лечение на кожни дефекти.

Начин на работа с Криосауна?

img chache

 

Крио кабината е индивидулна, монтира се в самостоятелна стая и не заема много място. Оборудвана е с повдигащо устройство, благодарение на което главата на пациента не попада в зоната на минусовите температури и той може да диша свободно въздуха на стаята. Обикновено ниските температури се постигат чрез подаване на течен азот от дюарови съдове или от съдове под налягане. Процесът се наблюдава от оператор. Криокабината е снабдена с врата, която може да бъде отворена и при екстремни ситуации отвътре. Препоръчва се да се монтира в стая с добра механична вентилация, в която трябва да се следи нивото на концентрация на кислород.

Какво пространство ми е необходимо ?

Стаята не трябва да бъде по-малка от 10-15 м2, при минимална височина 250 см.

Колко процедури са необходими ?

img chache

 

В крио кабината пациентът влиза в подходящо облекло. Цялата процедура се контролира от оператор. Продължителността на криотерапията е от 1.5 до максимум 3 минути. Най-добри резултати се постигат в серия процедури един, два до три пъти на ден, няколко пъти на седмица. Устройствата са лесни за монтаж и изпълнение и работят почти автоматично.