Хидротерапия

Обадете се

Хидротерапия/Водолечение

Лечебната сила на водата

Хидротерапия, Балнеология, Водолечение

Водолечението се е прилагало от най-стари времена. Благотворното действие на водата като лечебно и укрепващо (закаляващо) средство сега е доказано научно. То е подобно на действито на слънчевата светлина, въздуха и движението.Употребено правилно и индивидуализи­рано, водолечението заякчава здравите и спомага за оздравяването на болните.

“Ти не си болен, ти си жаден!”, така твърди известният доктор Батмангхелидж. Човешкият организъм е съставен основно от вода, което обяснява защо дехидратацията води до редица здравословни проблеми, а водолечението/хидротерапията е ефективен метод за отстраняването им.

Хидротерапията е разновидност на физкалната терапия. Лечебни фактори при водолечението са температурният ( в диапазона между 20 и 40 градуса), механичният (воден масаж) и химичният (водата съдържа лечебни минерали). Терапията с вода няма странични ефекти, а положителните страни от водните процедури проличават още по време на самата хидротерапия. Освен това водните лечебни процедури имат последващо въздействие – положителният ефект от тях е дълготраен.

Водните процедури обикновено са с продължителност между 5 и 30 минути, в зависимост от вида им, заболяването и възрастта на пациента. Важно е да се мине пълен курс на процедурите, тъй като само така се постига пълният положителен ефект от хидротерапията.

Хидромасажни медицински Вани

Ваните се прилагат с лечебна и профилактична цел.

Топлите вани подобряват дейността на сърдечно-съдовата, нервната система, опорно-двигателния апарат, както и функцията на мастните и потните жлези. Допринасят за борба със съвременните неразположения като – стрес, нервност, безсъние и т.н. Действат успокояващо, подобряват съня и обмяната на веществата, намаляват напрежението в мускулите.

Студените вани имат закаляващо и тонизиращо действие , стимулират сърдечно-съдовата и нервната система. Богатото кръвоснабдяване на най-големия човешки орган има дрениращо и детоксикиращо действие.

Ние предлагаме цялата гама от оборудване и апаратура за хидротерапия.

  • Хидромасажни вани  –  при този вид вани се извършва по-дълбок масаж. Смес от въздух и вода излиза от специални отвори. Отворите са разпределени на зони, като по този начин има възможност да се извърши масаж на гръб, врат, ходила, страничната част на тялото.Ваните са снабдени с управление, което дава възможност да се регулира силата на масажа. Ефектът, който се постига е релаксиращ, стимулиращ, ободряващ.
  • Тангенторни вани – използва се подводен масажен шлаух. Постига се терапевтичен ефект в избрана малка част от тялото, посредством насочване на силна водна струя.
  • Перлени вани – за релаксиращ масаж. Топъл въздух, под формата на милиони мехурчета се вкарва във водата през специални инжектори, разположени по дъното на ваната. Ефектът, който се постига е чувство на лекота и релакс.

Възможна е комбинация от изброените по-горе видове вани. Ще Ви предложим вана в зависимост от Вашите идеи и желания за приложение на конкретни процедури. Ваните се окомплектоват с различни на брой хидроджетове, обособени в масажни зони, перлени(въздушни) отвори и тангенторен маркуч.

  • Галванични вани – за извършване на комбинирана терапия с електрически токове. Електротерапевтичното лечение под вода има положителен ефект върху човешкото тяло. Оказва благоприятно влияние на нервната система и повишава циркулацията на кръвта.
  • Секторни вани: секторни контрастни и галванични вани – вани за крака и ръце. Терапията се извършва
    с различна температура, в зависимост от конкретните оплаквания на пациента.
  • Душ Виши – Филиформен душ  (от латински-подобен на нишка) – това е душ, при който множество тoпли и тънки нишкообразни струи падат върху Вашето тяло във вид на дъжд.
  • Душ Шарко –  Известен е още като струен душ. Това е процедура при която се осигурява интензивен напор на водната струя чрез специално устройство. Терапевтът (от разстояние 3 до 5 м) направлява струята между лопатките, нагоре и надолу по гръбначния стълб и след това към горните и долните крайници. Душът има тонизиращо действие и помага при лечение на заболявания на вътрешните органи. Изключително ефективен е и при профилактика и корекция на целулит.
  • и много други продукти.

 


При интерес към някой от продуктите или за допълнителни въпроси, моля попълнете контактната форма или позвънете на нашите телефони за повече информация.